Da li i vi kupujete „mačku u džaku“

Promo

30. 08. 2023. u 10:00

U DANAŠNjEM brzom potrošačkom društvu, zapažamo zanimljivu evoluciju u načinu na koji ljudi kupuju proizvode. Dok je prethodna dekada bila obeležena "kineskom fazom", gde su prodavnice s kineskom robom bile neizostavni deo svakog grada u unutrašnjosti, novi trend koji dominira tržištem je rastuća popularnost turskih proizvoda.

Да ли и ви купујете „мачку у џаку“

Foto: Promo

U savremenom potrošačkom pejzažu, Turska je postala ono što mnogi nazivaju "Evropskom Kinom", podižući proizvodnju imitacija poznatih brendova na novi nivo. Dok su ove kopije nekada bile pristupačne alternative, danas su često skupo cenjene pod izgovorom da su gotovo identične originalima.

Međutim, postavlja se pitanje – da li vizuelna sličnost sa originalom garantuje i isti kvalitet?

Jedan od najnovijih trendova koji dolazi iz Turske je uvoz velikih rolni toalet papira proizvedenih pod sumnjivim uslovima i bez standardnih sertifikata koje poseduju pouzdani brendovi. Kada se ovi proizvodi nađu na tržištu Srbije, lokalni proizvođači ih seku i prepakuju. Na taj način, potrošači koji žele da podrže domaće biznise često završavaju sa turskim proizvodom čiji kvalitet ostaje upitan.

Kupovina "mačke u džaku" ne samo da pogađa vaš džep, već može imati i šire posledice po kvalitet života i zdravlje.

Razmislite dva puta pre nego što dodate tu rolnu toalet papira u svoju korpu!

U eri gde je sve samo klik ili dodir prsta daleko, potrebno je više pažnje usmeriti na kvalitet proizvoda koji svakodnevno koristimo.

Kupovina majce od poliestera neće značajno uticati na vaše zdravlje u budućnosti ali kupovina toalet papira i ubrusa koji dolaze u dodir sa sluzokožom vašeg deteta možda hoće.

Dakle, sada nije dovoljno da proverite da li je proizvođač istaknut na ambalaži iz Srbije, već morate otići i korak dalje jer poreklo sirovina nije obavezno istaći na ambalaži! U ovom slučaju najbolje je da proverite da li je toalet papir ili ubrus napravljen od celuloze, a ukoliko je odgovor potvrdan proverite i da li dati proizvod ima odgovarajuće sertifikate. Na primer, kada kupujete ubruse koji dolaze u dodir sa hranom, IFS sertifikat je nešto što morate proveriti.

Ukoliko smatrate da niste u mogućnosti da se ovoliko detaljno udubljujete u kupovinu obicnog proizvoda za svakodnevnu upotrebu kao sto je toalet papir, najbolje je da kupujete od proverenih brendova koji su decenijama sinonim za kvalitet i usmerenost ka potrosacu. Na ovaj nacin ustedećete vreme, a bićete sigurni da kupujete kvalitetne proizvode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu