OBILNI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM POGODIĆE OVE DELOVE: Snažan ciklon i dalje nad Srbijom

Novosti online

16. 08. 2023. u 10:41

U NASTAVKU prepodneva pod uticajem visinskog ciklona, čiji se centar ovog prepodneva nalazi nad severozapadom Srbije, kiša će nastaviti da pada u Banatu, u Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu, a očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom.

ОБИЛНИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ ПОГОДИЋЕ ОВЕ ДЕЛОВЕ: Снажан циклон и даље над Србијом

Foto: zoomearth

I dalje će biti uslova za obilnije pljuskove, pri čemu bi palo novih 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Inače, na ovom području tokom noći i jutra već su pale ogromne količine padavina, jer se oblaci skoro nisu ni pomerali, pa je u Banatskom Karlovcu od juče palo preko 80 litara kiše, dok je prosek za ceo avgust oko 45 litara, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Inače, oblačni i kišni sistem sa severoistoka Srbije premeštaće se u nastavku prepodneva u jugoistočnoj visinskoj struji dalje prema severozapadu, pa bi prema podnevu i šire područje Beograda zahvatio novi talas pljuskova sa grmljavinom.

U ostalim predelima Srbije biće suvo, na jugu i sunčano.

Visinski ciklon koji je odgovoran za obilne padavine na severoistoku Srbije, tokom dana premeštaće se prema severu i Mađarskoj, tako da će početi da slabi i njegov uticaj na vreme u Srbiji, pa će i padavine posle podne slabiti, potom i prestati, a razvedravanje sa juga širiće se prema severu.

Inače, zbog veoma obilnih padavina, svi tokovi osim Dunava zabeležiće nagli rast u naredna 24 sata, naročito u slivu Nere, Peka, Mlave, Timoka i sa desne strane Velike Morave. Na pojedinim manjim tokovima i potocima ovih slivova može doći i do bujičnih poplava. Opasnost od poplava postojaće i u pojedinim predelima zbog nemogućnosti da ovodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 18 do 24°C, u Beogradu je 19°C. Zlatibor meri 16°C, Kopaonik 14°C, a Sjenica 13°C.

Od sutra sledi stabilizacija vremena, pa će do kraja sedmice u Srbiji biti sunčano i sve toplije, uz letnje temperature.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije