ALEKSANDRA JE STUDENTKINJA PRAVA, PROGLAŠENA ZA VOLONTERKU GODINE: Sada joj je potrebna naša pomoć

S.BABOVIĆ

15. 08. 2023. u 11:26

ALEKSANDRA Paunović (22) iz Ćićevca je studentkinja Pravnog fakulteta u Nišu, neumorna aktivistkinja, proglašena za volonterku godine.

АЛЕКСАНДРА ЈЕ СТУДЕНТКИЊА ПРАВА, ПРОГЛАШЕНА ЗА ВОЛОНТЕРКУ ГОДИНЕ: Сада јој је потребна наша помоћ

Foto:FB Udruzenje Okular

Od svoje dvanaeste godine pomaže ljudima, a sada je potrebno da njoj pomognemo. Ovoj divnoj devojci dijagnostikovana je akutna limfoblastična leukemija, tip B. Donacijom matičnih ćelija Aleksandri može da se pomogne u lečenju. Njeni prijatelji i volonteri Crvenog krsta Ćićevac organizuju 22. avgusta dobrovoljno davanje matičnih ćelija i upis u Registar davalaca, a isto se može uraditi i na Institutu za transfuziju krvi u Beogradu.

Evo i kako:

- Ukoliko ste krvna grupa A+ ili A-, možete pomoći tako što ćete donirati trombocite-objavljeno je na Fejsbuku. - Potrebno je da odete u Institut za transfuziju krvi u Beogradu (Svetog Save 39) i tamo kažete da biste da date trombocite za Aleksandru Paunović sa brojem 3732. To možete uraditi svakog radnog dana od 8 do 10.30. Jako je važno da znate da tada dajete uzorak za testiranje i da ćete tek kasnije saznati da li možete Aleksandri da date trombocite.

U Crvenom krstu Ćićevac 22. avgusta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a u okviru nje moguće je i donirati matične ćelije za Aleksandru i upisati se u Registar davalaca matičnih ćelija. Organizatori podsećaju da se matične ćelije prikupljaju putem vene, slično procesu davanja krvi. Postupak nije bolan i ne utiče na davaoca. Potrebno je da imate od 18 do 45 godina, da ste zdravi, a krvna grupa je nebitna.

Aleksandra je na svom FB profilu i detaljno objasnila kako teče postupak davanja matičnih ćelija, ali i pokazala koliko je plemenita.

- Možda ovim gestom nećete pomoći meni, ali imate mogućnost da pomognete svima onima koji se bore sa ovom opakom bolešću u Srbiji! - poručila je Aleksandra Paunović, aktivistkinja Udruženja "Okular" iz Ćićevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave