POGLEDAJTE – IZVIĐAČI VOJSKE SRBIJE: Specijalne VS jedinice na obuci (FOTO)

Tanjug

10. 08. 2023. u 17:49

U OKVIRU redovnog osposobljavanja u letnjim uslovima, izviđačke jedinice Kopnene vojske realizovale su brojne sadržaje obuke usmerene na podizanje sposobnosti za realizaciju namenskih zadataka, saopoštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ИЗВИЂАЧИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Специјалне ВС јединице на обуци (ФОТО)

Foto Tanjug

Na poligonima i u terenskim uslovima, izviđači su usavršavali tehnike borenja i prošli obuku za samostalnu ishranu u prirodi.

Uvežbavali su upotrebu hladnog oružja, razoružavanje i neutralisanje protivnika i obučavali se da koriste biljni i životinjski potencijal prirode kao osnovni izvor hrane, što su aktivnosti od ključnog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima, čime će ovaj ciklus obučavanja u letnjim uslovima biti zaokružen.

Obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske izvodi se tokom cele godine na različitim terenima i u svim uslovima u kojima se može očekivati njihovo angažovanje, čime se obezbeđuje visok nivo osposobljenosti ovih sastava za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)