U 120 odeljenja osnovnih i srednjih škola od septembra se uvode dodatni časovi fizičkog vaspitanja, čime počinje pilot-projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo" koji realizuju ministarstva prosvete, sporta i zdravlja.

Komentari (9)

Djole

08.08.2023. 07:55

Pa i dosad nastavnici fuzickog nisu nista radili. Retki su koji su drzali casove. Casova fizickog nije odrzano kako treba najmanje 70%. To vam je realno stanje.

IvanKaraburma

08.08.2023. 12:57

moja deca su 2 gi i 7 mi razred. Od fizickog nisu videli ni F. Uciteljica ih pusti da trce i rade sta hoce sto je slucaj i sa nastavnikom koji se cesto i ne pojavi.

Anna

08.08.2023. 13:12

Fizioterapeuti su daleko korisniji u tom uzrastu. Čast izuzecima, koji su uglavnom sa velikim iskustvom, ali nastavnici fizičkog imaju ambicije da treniraju reprezentaciju, pa se u skladu sa tim i ponašaju.

Ponižen i potlačen

10.08.2023. 08:55

Pored navedenog pouzdano znam da preko 60% učitelja neredovno i u manjoj meri drži predmete Fiziko vaspitanje i likovnu kulturu. Umesto tih vrlo važnih časova se vežba matematika i Srpski jezik, Svet oko nas... do besvesti. Tačno je da su ti predmeti od velike važnosti, ali se deca ne ravnomerno razvijaju fizički i mentalno, kreativnost i grafomotoričke sposobnosti dece su na znatno nižem stupnju nego pre 20 godina. Tačno se vidi kada dodju u više razrede koja deca su imala redovnije te predmete koja nisu. Potrebna obavezna i redovna revizija realizacija časova učitelja!!!

kontrola izostanaka

10.08.2023. 11:03

To je za pohvalu.Svaki dan čas fizičkog. Deca su gojazna, gojazni su i odrasli ali počinje od malena. I nema opravdanja, nema izostanaka. Deca sve i svašta smišljaju da ne rade fizičko. Oprema i proveriti opravdanja zašto ne rade fizičko. Usmeriti ih na neki sport u školi, pa da li će da treniraju kasnije u nekom klubu i nije bitno( neki broj hoće) ali u školi neka izabere, košarku, odbojku, fudbal, atletiku, gimnastiku.....