RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Nevreme stiže u našu zemlju, na udaru ovi delovi zemlje

Novosti online

05. 08. 2023. u 06:48

NAOBLAČENjE sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, sutra (5. avgusta) prepodne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, javlja RHMZ.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Невреме стиже у нашу земљу, на удару ови делови земље

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Popodne i uveče ovakvo vreme proširiće se i na ostale krajeve. Na jugu i istoku zemlje još sutra će biti vrlo toplo, do 35 stepeni Celzijusa.

U drugom delu dana u svim predelima očekuje se veoma nestabilno vreme, pa i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom (od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima biće osetno hladnije i dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

Foto: Printskrin

Upozorenje za Beograd

U Beogradu sutra u drugom delu dana biće veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)