RHMZ UPOZORENJE - STIŽE HLADNI FRONT: Za 24 sata moglo bi da padne i do 50 mm kiše

Novosti online

02. 08. 2023. u 11:58

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod najavio je da se za vikend očekuje promena vremena uz zahlađenje.

РХМЗ УПОЗОРЕЊЕ - СТИЖЕ ХЛАДНИ ФРОНТ: За 24 сата могло би да падне и до 50 мм кише

foto.J.L.

"Naoblačenje i osetno zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, kao posledica izraženog hladnog fronta, koje će u subotu ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom poslepodneva će se proširiti i na ostale, pri čemu će duvati umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Lokalno se očekuju i obilnije padavine (posebno u subotu, kada bi za 24 sata palo između 40 i 50 mm kiše)", najavio je RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Posle vrućina pad temperature

Podsetimo, ranije danas RHMZ je objavio upozorenje na visoke temperature.

"Sutra i prekosutra na području Srbije pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38°C, u Beogradu oko 35°C", upozorio je RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Vreme narednih dana

U četvrtak sunčano i znatno toplije uz vrućinu u svim krajevima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 33°C na severu do 38°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22 h od 23°C do 29°C. U petak sunčano i vrućina uz temperature oko 35°C na severu, a na jugu do 40°C. Za vikend bi nastupilo izraženije osveženje sa kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama u subotu, prema današnjoj prognozi.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom