NAJVIŠE PARA CRNOJ TRAVI, U KOJOJ SU ROĐENE SAMO ČETIRI BEBE: Pomoć države od 400 miliona za 52 opštine

Novosti online

22. 06. 2023. u 16:17

PREDSTAVNICI 52 lokalne samouprave realizovaće sa državom niz akcija podrške porodicama i deci, a ugovore o sufinansiranju mera populacione politike uručila im je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić.

НАЈВИШЕ ПАРА ЦРНОЈ ТРАВИ, У КОЈОЈ СУ РОЂЕНЕ САМО ЧЕТИРИ БЕБЕ: Помоћ државе од 400 милиона  за 52 општине

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

- Briga o porodici i našoj deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade i osnovni cilj kada su u pitanju aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju - kazala je ministarka. - Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava, čiji je cilj podrška porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji.

Najviše novca, prema rečima Kisić, dobila je opština Crna Trava, u kojoj je prošle godine rođeno samo četiri deteta.

- Prilikom posete Crnoj Travi videli smo da ova opština ima različite ideje kako da se poboljša demografska slika. Ovim sredstvima će biti dovršena zgrada namenjena mladim bračnim parovima sa decom, preko 25 mladih parova će dobiti krov nad glavom i mogućnost da u ovoj opštini odgajaju decu - navela je Kisić.

Novcem koje je opredelilo Ministarstvo biće sufinansirani brojni projekti, među kojima su adaptacije i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!