ZA VLADISLAVOV SAMOSTALNI KORAK: Mladiću iz Sremskih Karlovaca potrebna je naša pomoć

Lj.P.

15. 06. 2023. u 16:36

VLADISLAVU Milosavljeviću (34) iz Sremskih Karlovaca, potrebna je pomoć za lečenje posle teške saobraćajne nesreće, a novac se prikuplja preko Humanitarne fondacije Budi human – Aleksandar Šapić.

ЗА ВЛАДИСЛАВОВ САМОСТАЛНИ КОРАК: Младићу из Сремских Карловаца потребна је наша помоћ

FOTO: Fondacija Budi human

Ovaj tridesetčetvorogodišnji mladić je septembra 2021. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povredu mozga (Dg. S062 Laesio traumatica cerebri diffusa) u vidu krvarenja ispod mrežaste moždanice uzrokovanog povredom, zbog čega ima slabost leve strane tela, narušen balans i koordinaciju pa ne može samostalno da hoda.

Vladislav je do tog trenutka bio potpuno funkcionalan, zaposlen, kao mlađi bavio se biciklizmom i orijentiringom. U međuvremenu mu je, sedam godina od početka ispitivanja na Klinici za neurologiju u Beogradu dijagnostikovano retko genetsko neurološko oboljenje (Hipomijelinizirajuća leukodistrofija) za koje ne postoji lek. Preporučena mu je intenzivna fizikalna terapija uz primenu robotike za koju su potrebna značajna finansijska sredstva koja premašuje materijalne mogućnosti porodice.

Vladislav je do sada imao fizikalne vežbe u kućnim uslovima sa terapeutom do jula 2022. godine, bio je na rehabilitaciji na Klinici za medicinsku rehabilitaciju u Novom Sadu, tri meseca u Poliklinici Neuromedik u Nišu, gde je podvrgavan intenzivnim vežbama, po šest sati dnevno, ali zbog toga što porodica nije imala više novca, prekinut je taj tretman i nastavio je da vežba u kućnim uslovima.

Plan je da se Vladislav ponovo uključi u rehabilitaciju sa primenom robotike, a preporuka je da najmanje tri meseca u kontinuitetu bude podvrgnut takvim vežbama, pa mu je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje da što pre nastavi sa rehabilitacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)