Montažna vikendica na planini? Evo šta vam je potrebno!

Novosti online

22. 05. 2023. u 16:00

VIKENDICA na planini je san mnogih, ali problem nastaje već u trenutku kada se planira njena gradnja.

Монтажна викендица на планини? Ево шта вам је потребно!

Foto: Free Images Pixabay

Nedostatak dobrih puteva, nedovoljno struje i vode pravi problem kod klasičnog zidanja, a radnike treba angažovati mesecima da bi posao bio gotov. Potrebno je brže i efikasnije rešenje koje se postavlja samo za par dana- potrebni su kontejneri!

Šta oni nude i kako ih dodatno obezbediti pročitajte u nastavku teksta.

Kontejneri svih tipova – idealan izbor za montažnu vikendicu koja će da traje

Kontejneri se prave od metalne konstrukcije i mogu imati najrazličitije namene. Dizajniraju se i prilagođavaju željama kupaca pa je jedan od čestih izbora i stambeni kontejner, tj. prostor koji je pogodan za boravak i spavanje.

Kontejneri kao vikendice se lako transportuju, imaju vrata, prozore i mogu da budu obloženi materijalnom koji je imitacija drveta pa da vaša planinska kuća izgleda kao jedno sa prirodom.

Modularni kontejneri mogu biti i na sprat, sa nekoliko prostorija, sa stepeništem… mogućnosti su brojne i interesantno izgledaju.

Kupci često biraju koncept staklenih zidova pa imaju smeštaj koji je udoban, kvalitetan, a ujedno i pruža neverovatan pogled na prirodu kojoj se divite.

Kontejneri su najpovoljniji sistem gradnje vikendice, vrlo brzo se isporučuju i odmah su useljivi što znači da za kratko vreme možete imati objekat po želji i traženim karakteristikama.

Dodatno obložite montažnu vikendicu sa sendvič panelima

Iako se planinske vikendice nalaze na višim nadmorskim visinama gde su zime oštrije, a leta hladnije, u njima ne mora biti tako ako se iskoriste sendvič paneli za oblaganja.

Sendvič paneli su termoizolacioni paneli i odlični su za dodatnu izolaciju montažnih objekata kakvi su kontejneri. Prave se vrlo jednostavno, od dva sloja aluminijuma između kojih se nalazi izolacioni materijal.

Lako se montiraju i skidaju, ne otežavaju konstrukciju, a koriste se i za izolaciju zidova i kao izolacija krova.

Izolacioni materijal – pur pena ili kamena vuna su izuzetno efikasne, ali i bezbedne po život pa je odlična ideja da se prostor dodatno obezbedi i smanji trošak zagrevanja uz mnogo prijatnije uslove stanovanja.

Sendvič paneli se biraju i za izolaciju kuća, poslovnih objekata, hala, hladnjača…i uvek čine veliku razliku pre i posle montiranja.

Norveških radijatori za brzo i ekonomično zagrevanje vikendice

Planinski dom se ne može zamisliti bez peći na drva, ali mnogi biraju i norveške radijatore kao brz i efikasan način dogrevanja kada to prilike zatraže.

Zima na planini može da bude vrlo hladna, ali i ne samo to. I letnje noći su često sveže, pa je potrebno imati neki sistem za brzo i pravovremeno zagrevanje. Na termostatu podesite temperaturu i za samo par minuta uživate u toplijoj prostoriji.

Norveški radijatori su i bezbedni, mogu se programirati, a čine jedan od najekonomičnijih načina za zagrevanje pa se zato koriste kako u domovima tako i u objektima koji se ne koriste često, kakve su i vikendice.

Od postavljanja stambenog kontejnera preko izolacije pa do postavljanja norveških radijatora – ceo proces vam neće oduzeti više od nedelju dana, jeftin je i pružiće idealne uslove za odmor i uživanje.

Razmislite o ovakvim opcijama za svoju planinsku vikendicu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati