MUP POZVAO GRAĐANE: Od danas do 8. juna moći će da predaju neregistrovano oružje bez posledica

Tanjug

08. 05. 2023. u 09:28

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja, do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

МУП ПОЗВАО ГРАЂАНЕ: Од данас до 8. јуна моћи ће да предају нерегистровано оружје без последица

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

Načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kai i da ne moraju da dokazuju poreklo oružja.

- Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju - poručila je Lakićevićeva, navodi se u saopštenju MUP-a.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

- Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade - ističe Lakićevićeva.  

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

BONUS VIDEO: TRI BELA KOVČEGA: Dubona se oprašta od svoje dece

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)