OPERACIJE POVREĐENIH JOŠ TRAJU: Direktor Urgentnog o stanju ranjenih u pucnjavi u školi na Vračaru

I. K.

03. 05. 2023. u 12:49

OPERACIJE troje dece i nastavnice koji su zbrinuti u Urgentnom centru još su u toku, a operacija devojčice u Tiršovoj koja je ranjena u glavu je završena i devojčica je u stabilnom stanju.

ОПЕРАЦИЈЕ ПОВРЕЂЕНИХ ЈОШ ТРАЈУ: Директор Ургентног о стању рањених у пуцњави у школи на Врачару

Foto: I. K.

U njenom zbrinjavanju u Tiršovoj učestvovali su neurohirurzi UKCS, potvrdio je profesor Milika Ašanin, direktor ove ustanove.

On je novinarima rekao da je u UC danas posle devet sati primljeno troje učenika starosti oko 13 godina i nastavnica rođena 1970. godine, svi sa ranama zadobijenim iz vatrenog oružja.

- Jedan od učenika je primljen u jako teškom stanju, odmah u ambulantu za reanimaciju i hitno u operacionu salu. On ima teške prostrelne povrede grudnog koša i vrata. Drugi ima prostrelne rane potkolenica, a učenica prostrelne rane stomaka i obe ruke - rekao je Ašanin.

Nastavnica je ranjena u stomak i obe šake. Sve su to prostrelne rane. Čitav UKCS je uposlen na zbrinjavanju povređenih u školi na Vračaru. Angažovane su sve službe.

Ašanin je rekao da je povređeima odmah po prijemu urađena kompletna dijagnostika, uključujući i sva radiološka snimanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije