APEL VOZAČIMA: Važne informacije vezane za 1. maj

V.C.S.

27. 04. 2023. u 15:35

ANALIZE koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja pokazuju da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalima u vreme prvomajskih praznika - neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

АПЕЛ ВОЗАЧИМА: Важне информације везане за 1. мај

MUP

Zato je Agencija pozvala sve učesnike u saobraćaju da u vreme praznika budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećan broj vozila na putevima, putovanja na duže relacije i u turističke centre - planinska odmarališta, izletišta, šetališta i banje.

- Apelujemo na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu i postavljenim ograničenjima, kao i da ne voze pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci. Prvomajske praznike prate putovanja u noćnim uslovima i vožnja pod dejstvom alkohola, naročito mladih, te upućujemo apel i roditeljima da učestvuju u organizaciji prevoza svoje dece kako bi praznici protekli bezbedno - kažu u Agenciji.

D.N.

Saobraćajna policija u kontroli


I na lokalnom nivou može se očekivati veći intenzitet kretanja putničkih automobila, mopeda, motocikala i bicikala, kao i povećan broj pešaka u okolini mesta atrakcija, kao i gužve na putevima i naplatnim rampama.

Pešacima i biciklistima savetuju da prilikom kretanja, pogotovu u jutarnjim i večernjim satima, nose svetliju i uočljiviju odeću, da budu adekvatno osvetljeni, oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Mopedistima i motociklistima savetuju da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste zaštitnu opremu i obrate pažnju na vlažnost kolovoza, pogotovu u jutarnjim i večernjim časovima, da poštuju propise, ne pretiču kolone vozila i budu strpljivi.

- Neophodno je i da svi vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve, ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima. Roditelje pozivamo da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju - poručuju iz Agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri