ĐACI ISKAKALI IZ AUTOBUSA PUNOG DIMA: Detalji incidenta koji su maturanti Ekonomske škole u Nišu imali pri povratku sa ekskurzije (VIDEO)

J. Ć.

26. 04. 2023. u 07:24

AUTOBUS pun maturanata Ekonomske škole u Nišu, koji su se vraćali sa ekskurzije, zapalio se u nedelju, oko 10 časova po našem vremenu, na putu od Krfa ka Solunu, zbog kvara. Kako su nam roditelji ispričali, deca su iskakala iz autobusa nasred auto-puta uplašena zbog dima koji je kuljao iz autobusa.

ЂАЦИ ИСКАКАЛИ ИЗ АУТОБУСА ПУНОГ ДИМА: Детаљи инцидента који су матуранти Економске школе у Нишу имали при повратку са екскурзије (ВИДЕО)

Foto: Arhiv

Na svu sreću, deca su brzo evakuisana i svi su dobro, ali je nezgoda mogla da bude mnogo veća. Roditelji koji su nam se javili, a koji su želeli da ostanu anonimni, ispričali su da se autobus kvario u više navrata, sve dok na kraju nije zadimio.

- To je bio gust, crni dim, nije bilo vatre. Deca su izašla iz autobusa nasred auto-puta, gde su čekali drugo vozilo da ih preveze do pumpe. Sva sreća pa je izbegnuta veća tragedija. Moj sin je čuo da se dovod za gorivo prekinuo, pa je gorivo kapalo na motor. To se dešavalo u nedelju između devet i 10 ujutro. Deca su došla u pola tri noću jer je agencija poslao novi autobus iz Srbije za Grčku, do Soluna - priča nam jedan od roditelja (ime poznato redakciji).

Na pumpi su čekali drugi autobus više od sata. Prevezeni su do Soluna gde su čekali autobus za Srbiju.

- Imamo viber-grupu gde su roditelji pisali da su se deca uplašila, da im je muka, da imaju glavobolje, da li zbog dima ili zbog straha, ali razredna je rekla da nije to tako strašno. Sporni autobus, đake je povezao u četvrtak uveče na Krf, onda su u subotu imali obilazak i taj autobus je trebalo da ih vozi u obilazak Krfa, ali se pokvario. Drugi autobus je vozio najpre jednu grupu, a onda drugu grupu dece. Kada je kvar otklonjen pošli su ka Solunu, gde je trebalo da posete srpsko groblje i potom nastave za Srbiju, ali se onda pokvario - ispričala je ova majka.

NIJE BILO TAKO DRAMATIČNO

Vlasnik agencije rekao je da je autobus bio ispravan i da je prošao tehnički pregled.

- Da je bio neispravan ne bi stigao do Krfa. Uopšte nije bilo dramatično kao što roditelji kažu. Nije bilo požara, nije bila ugrožena bezbednost. Deca nisu stajala na nebezbednom mestu, nego na parkiralištu. Svi su se vratili bez ikakvih povreda i u očekivano vreme, sat-dva gore, dole - objasnio je on.

Iz ove škole potvrdili su da su đaci bili na ekskurziji, ali su rekli da ne znaju da je došlo do bilo kakvog kvara na autobusu. Na broj telefona škole, koji stoji na zvaničnom sajtu, uredno su se javili na poziv naše redakcije, tvrdeći da ne znaju da se išta slično dogodilo, nakon čega su nas uputili kod direktora škole Vladimira Kuzmanovića. Međutim, kako su nakon toga dodali, on nije bio u kancelariji, a na pozive novinara nije odgovarao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)