SKORO 6.000 DECE U HRANITELJSKIM PORODICAMA: Ministarka Kisić u poseti Centru za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac

Novosti online

19. 04. 2023. u 14:24

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je uskršnje paketiće deci iz hraniteljskih porodica i obišla Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac, gde je istakla da su hraniteljske porodice primer ljubavi, pažnje i topline. U Srbiji postoji 4.088 hraniteljskih porodica, a na smeštaju je 5.919 dece.

СКОРО 6.000 ДЕЦЕ У ХРАНИТЕЉСКИМ ПОРОДИЦАМА: Министарка Кисић у посети Центру за породични смештај и усвојење Милошевац

Dejan Urošević

Kroz Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac prošlo je na hiljade dece i postoje porodice koje imaju i tri generacije hranitelja, kao i one koje su odgajale više od 40 mališana.

Dejan Urošević

 

- Biti u društvu dece nešto je najlepše na svetu i kada sam pričala sa njihovim hraniteljima, divnim i humanim ljudima, kojih je Miloševac pun, rekla sam da se osećam privilegovano što se nalazim među njima. Osmesi na licima dece nam pokazuju koliko dobro brinu o mališanima - rekla je Kisić, koja je zahvalila Fondaciji "Mocart" na podršci da se obezbede paketići za decu.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, prema rečima Kisić, u narednom periodu inicirati niz aktivnosti u cilju promocije značaja hraniteljstva i hraniteljskih porodica.

- Znamo da je porodično okruženje najbolje moguće. Na žalost, za onu decu koja nemaju priliku da rastu u svojim biološkim porodicama, upravo su hraniteljske najbolje mesto da osete porodično okruženje, ljubav, pažnju i toplinu - navela je ministarka.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Milica Lukić Momirović zahvalila je na podršci radu ove ustanove, koja postoji 92 godine, i navela da je trenutno u hraniteljskim porodicama koje su u nadležnosti centra 188 dece.

I predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, sa kojim je ministarka obišla radove na izgradnji vrtića i lokaciju gde će "nići" dečije igralište, istakao je značaj podrške Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom