KAKO SE PRIRODA BRANI ZNANJEM: Otvorena vrata na Šumarskom fakultetu

Lj.B.

11. 04. 2023. u 15:09

VRATA Šumarskog fakulteta u Beogradu biće u subotu, 22. aprila, u periodu od 12 do 15 časova, otvorena za sve zainteresovane koji žele da saznaju kako se priroda brani znanjem i da se upoznaju sa studijskim programima - Šumarstvo, Tehnologije drveta, Pejzažna arhitektura i Ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - koji se više od 100 godina izučavaju na ovom fakultetu.

КАКО СЕ ПРИРОДА БРАНИ ЗНАЊЕМ: Отворена врата на Шумарском факултету

Šumarski fakultet

Posetioci će na samom početku imati priliku da čuju najvažnije informacije o tradiciji fakulteta od dekana Šumarskog fakulteta, prof. dr Branka Stajića, a potom će u pratnji studenata-mentora posetiti laboratorije, izložbene prostore muzejskog karaktera i računarske učionice.

Takođe, posetioci će moći da učestvuju u eksperimentima i radionicama uživo u pratnji nastavnika i saradnika. Saznaće ko su "Doktori za šumu", kako do "Šuma budućnosti" kroz radionicu "Zaviri u šumu" i "Algoritam šume".

Da je drvo ekološki čist gradivni materijal i energent, uvek aktuelan, posetioci će saznati kroz radionice: "Čisto drvo" i od "Crteža do proizvoda".

Pored toga, u Analognoj, Digitalnoj i Art laboratoriji biće ispričana priča o pejzažnoj arhitekturi. Posetioci će imati priliku da učestvuju u eksperimentima u "Laboratoriji na otvorenom" i saznaju koji je put do rešenja u okviru očuvanja i zaštite vode i zemljišta u šumama.

Svi zainteresovani će imati priliku da se druže sa nastavnicima i studentima u Arboretumu Šumarskog fakulteta i upoznaju se sa bogatom zbirkom drvenastih i žbunastih vrsta, koje se nalaze u ovom zaštićenom prirodnom dobru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)