EPILOG INCIDENTA U TEHNIČKO-TEHNOLOŠKOJ ŠKOLI "DESPOT ĐURAĐ" U SMEDEREVU: Dvojici učenika ukor veća

Јелена Илић
Jelena Ilić

11. 04. 2023. u 07:15

ZBOG incidenta na času matematike u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ" u Smederevu, kada se učenik fizički sukobio sa profesorom u pokušaju da mu otme mobilni telefon, učenik je kažnjen ukorom Nastavničkog veća.

ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА У ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКОЈ ШКОЛИ ДЕСПОТ ЂУРАЂ У СМЕДЕРЕВУ: Двојици ученика укор већа

Smederevo protest prosvetara

U Ministarstvu prosvete rečeno nam je da je direktor škole, nakon incidenta početkom marta, sproveo vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji je učestvovao u incidentu, kao i učenika koji je snimao događaj na času, a potom snimak prosledio na društvene mreže.

- Učenicima je nakon sprovedenog vaspitno-disciplinskog postupka izrečena mera ukor nastavničkog veća, kao i mera društveno korisnog, odnosno humanitarnog rada. Škola je preduzela meru pojačanog vaspitnog rada sa učenicima i sačinila operativni plan zaštite - rečeno je " Novostima" u Ministarstvu.

Sa druge strane, profesor je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka koji još nije završen jer je nastavnik na bolovanju.

Podsetimo, incident se dogodio na času matematike u drugom razredu kada je, posle

više opomena da isključi mobilni telefon sa koga je puštao glasnu muziku, profesor Radosav Pantić oduzeo učeniku telefon.

On je pokušao da ga otme od profesora povlačeći ga za ruku. Došlo je do koškanja, guranja, koje se završilo tako što je nastavnik napustio čas.

Zbog ovoga je organizovan štrajk upozorenja i protest prosvetnih radnika u Smederevu sa koga je suspendovanog profesora podržalo nekoliko stotina kolega. Oni su zahtevali da se nastavnik vrati na posao, što se do sada nije dogodilo.

TELEFONI

IZ nadležnog ministarstva saznajemo da je u ovoj smederevskoj srednjoj školi pokrenuta inicijativa o odlaganju mobilnih telefona učenika pre početka nastave. Inicijativu su podržali Savet roditelja i Nastavničko veće. Inače, kako kažu u Ministasrtvu prosvete, osnovnim i srednjim školalama poslat je dopis da internim aktom jasno propišu način upotrebe mobilnih telefona na časovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice