SRBIJI PRETI RAZORAN ZEMLJOTRES? Meteorolog Ristić tvrdi da je moguć snažan potres u našoj zemlji u skorijoj budućnosti

Novosti online

15. 02. 2023. u 16:45

METEOROLOG Ivan Ristić izjavio danas za Tanjug da se trenutno nalazimo u maksimumu aktivnosti planete Zemlje koja će trajati do 2030. godine.

СРБИЈИ ПРЕТИ РАЗОРАН ЗЕМЉОТРЕС? Метеоролог Ристић тврди да је могућ снажан потрес у нашој земљи у скоријој будућности

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Google maps/Jutjub/K1 Televizija

Ristić tvrdi da u maksimumu aktivnosti Zemlje mnogo više energije dolazi iz dubine zemlje što se reflektuje i na klimu, a to je, prema njegovim rečima, jedan od razloga što smo izgubili zime, a dobili zemljotrese.

- Maksimalni zemljotres koji je bio u Srbiji je bio blizu Beograda, u Lazarevcu 24. marta 1922. godine, kada je Tašmajdan pukao napola. U puno delova sveta su se desili zemljotresi koji su bili na nivou istorijskog maksimuma kao što je ovaj u Turskoj. Velike su šanse da se, u narednim godinama, možda i ove, u Srbiji dogodi zemljotres istorijskog maksimuma - tvrdi Ristić.

On navodi da je zemljotresom koji se desio na granici Turske i Sirije oslobođena ogromna energija koja pomera ploče koje dolaze iz dubine Zemlje i da je zahvaćen je region od oko 600 kilometara, celom dužinom.

BONUS VIDEO: SIRIJA IZ VAZDUHA - Pogledajte posledice razornog zemljotresa u Džablehu snimljene dronom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (19)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost