"SRBIJA OD MARTA U OPASNOSTI OD JAKOG ZEMLJOTRESA!" Meteorolog upozorio: "Crne tačke su centralna Srbija i Kopaonik"

Novosti online

06. 02. 2023. u 11:03

RANO ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7. Zemljotres je izazvao velika razaranja i mnogo žrtava.

СРБИЈА ОД МАРТА У ОПАСНОСТИ ОД ЈАКОГ ЗЕМЉОТРЕСА! Метеоролог упозорио: Црне тачке су централна Србија и Копаоник

Foto: Printskrin

Par sati pošto su dva jaka zemljotresa pogodila tursko-sirijsku granicu iz Sirije su takođe stigle jezive scene razaranja.

Meteorolog Ivan Ristić uključio se u jutarnji program Kurir televizije gde se dotakao ove strašne nesreće koju su turski državljani preživeli.

Naime, on je otkrio da li takav zemljotres može da pogodi Srbiju, ali i koje su crne tačke udara.

- Zima je najbezbednija što se tiče našeg regiona. Već početkom marta postoje velike šanse da se pojave jači zemljotresi. Tako da polako ulazimo u taj nesigurniji period što se tiče zemljotresa. Sada možemo osetiti te neke manje zemljotrese, međutim, od marta možemo osetiti te jače zemljotrese od 5 stepeni Rihterove skale. Tako da je proleće standarno čupavo. Crne tačke su centralna Srbija i Kopaonik. Moja teorija kaže da gde god imate neko brdo, ono nije tu bezveze. Već postoji šansa za zemljotres - rekao je meteorolog.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

POZIV UPRAVE SAOBRAĆAJNE POLICIJE SRBIJE: Naznačite deonice za kontrolu brzine