VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK, 17. JANUAR: Kiša, vetar, provejavaće i pahulje, a tokom nedelje i do 20 stepeni

Novosti online

17. 01. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК, 17. ЈАНУАР: Киша, ветар, провејаваће и пахуље, а током недеље и до 20 степени

Foto: D. Milovanović

VREME U SRBIJI

U Srbiji sutra ujutro umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama i sa snegom.

Pre podne i sredinom dana kratkotrajno razvedravanje, a već posle podne i uveče sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje, koje će obilne padavine usloviti na zapadu Kosova i Metohije i u delu jugozapadne Srbije južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar.

U ostalim krajevima znatno manja količina padavina.

Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni i jugoistočni vetar, naročito uveče i u toku noći kada se očekuju i udari olujne jačine.

Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 8 do 16 stepeni.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu sutra toplije, ujutro oblačno s kišom.

Pre podne kratkotrajno razvedravanje i slabljenje vetra, a posle podne i uveče novo naoblačenje uz kratkotrajnu kišu i ponovno jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko 7 a najviša oko 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNIH SEDAM DANA

U Srbiji u sredu promenljivo i još toplije sa maksimalnim temperaturama i do 20 stepeni, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali i uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

U četvrtak padavinska zona izmesti će se ka istoku i jugoistoku zemlje uz pad temperature u ostalim krajevima. Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu Srbije i na zapadu Kosova i Metohije.

Južni i jugoistočni vetar od srede uveče u slabljenju, dok će u četvrtak prvo u Vojvodini, a u petak u svim krajevima biti u skretanju na severozapadni i ponovo u pojačanju uz nagli pad temperature.

U noći između četvrtka i petka na jugozapadu Srbije će početi da pada obilan sneg.

Snežne padavine će se u petak i subotu tokom dana proširiti na celu zemlju.

Od nedelje do kraja perioda pretežno oblačno, povremeno sa mešovitim padavinama - kišom i snegom slabijeg intenziteta i sa maksimalnim temperaturama od 0 do 5 stepeni.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije