MAGIČNI SVET LANINOG STIHA: Devojčica iz Jagodine objavljuje pesme - Pokušavam da svakoga razveselim

Zorica Gligorijević

08. 01. 2023. u 06:50

IAKO ima samo devet godina, Lana Zdravković iz Jagodine, učenica trećeg razreda OŠ "Rada Miljković", objavila je dve zbirke pesama.

МАГИЧНИ СВЕТ ЛАНИНОГ СТИХА: Девојчица из Јагодине објављује песме - Покушавам да свакога развеселим

Foto Z. Gligorijević

Prvu, "Lanin svet", objavila je sa samo sedam godina, a drugu, "Lanina čarolija", promovisala je pred sam kraj prošle godine. Druga knjiga sadrži 40 pesama, a ona je svaku sama ilustrovala.

- Pišem pesme, jer mislim da je lepo kad kroz stihove mogu da izrazim svoja osećanja.

Najčešće pišem o sreći, koju predstavljaju porodica, škola, drugari, životinje, priroda i sve ono što je tako čarobno na ovom svetu i što ga čini nezamenljivim. Moje pesme su neraskidiva čarolija, koja je uvek tu, kao da leprša pored mene i čeka pravi trenutak da se pojavi - kaže Lana za "Novosti".

Dok svet gleda kroz ružičaste naočare i dugine boje, ovoj veoma vrcavoj i mudroj devojčici, svaka je kuća na svetu dvorac, svaki automobil je kočija i sve je tako čarobno da joj se čini da je u nekom magičnom svetu. Zato svima poručuje da ne skidaju osmeh sa lica i da ne treba tugovati, jer postoji toliko radosnih stvari.

Lana Zdravković sa učiteljicom Vesnom Gligorijević, Foto Z. Gligorijević

Prvu pesmu, "Moj pas", posvetila je svojoj keruši Beli. Potom je pisala o svojoj porodici, a onda i o učiteljici Vesni Gligorijević. I tako je sve počelo.

- Prihod od knjiga koje je prodala na promociji, otišao je u humanitarne svrhe. Ovog puta novac je dala za lečenje Jovane Stefanović, koja boluje od cerebralne paralize. Njena humanost i vedar duh utiču na ostale đake, pa je atmosfera u odeljenju uvek radna i vesela - veli učiteljica Vesna.

Ona još kaže da Lana veoma motiviše ostalu decu, jer im daje dobar primer. Kada im je rekla da svako ima neki dar i da treba da ga iskaže, pojavila su se nadarena deca. Neka lepo crtaju, druga su muzički nadarena, još jedna devojčica je donela pesme da joj pogleda, pa se učiteljica nada da će se u njenom odeljenju iznedriti još neki talenat.

UTEHA

- POKUŠAVAM da svakoga razveselim i da ga učinim srećnim. Moja drugarica je jednom dobila lošu ocenu i bila je veoma tužna. Rekla sam joj da se ocene menjaju i ona se odmah oraspoložila - dodaje Lana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!