SVAKA ČAST SREDNJOŠKOLCI: Učenici Medicinske škole poklonima obradovali ometene u razvoju (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 12. 2022. u 17:09

UČENIČKI parlament Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“ iz Jagodine već 15 godina realizuje humanitarnu akciju „Dan koji poklanjam drugima“.

СВАКА ЧАСТ СРЕДЊОШКОЛЦИ: Ученици Медицинске школе поклонима обрадовали ометене у развоју (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Ove godine odlučili su da novogodišnjim paketićima obraduju korisnike Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Sveti Trifun“ u Jagodini, koji radi pri ovdašnjem Centru za socijalni rad.

-Drago mi je što sam kao član učeničkog parlamenta napravili promenu i darovali korisnike ove ustanove. Nadam se da smo uspeli da im ulepšamo dan. Mi se svakako osećamo bolje, jer je darivanje lep gest – kaže Anđelka Aleksić, učenica Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“.

Paktići su sadržali igračke, garderobu, sredstva za ličnu higijenu, slatkiše, grickalice i druge korisne predmete. Cilj ove akcije je promocija humanosti među đacima i osećaja zajedništva, kao i da je vršnjačka podrška veoma značajna. Poklanjajući, ne samo paketiće, već i zagrljaje i tople reči, đaci ove škole svakako su ispunili ciljeve akcije „Dan koji poklanjam drugima“.

-Drago mi je što su setili naših korisnika i što smo obnovili saradnju sa ovom školom, jer smo na sličan način sarađivali ranijih godina. Najvažnije je da su se deca mnogo obradovala i u znak zahvalnosti održali priredbu za naše goste – dodaje Svetlana Ćirić, direktorka dnevnog boravka „Sveti Trifun“ u Jagodini.

Crveni krst grada Jagodina organizovao je tradicionalnu podelu novogodišnjih paketića za decu korisnika narodne kuhinje. Dodeljeno je 100 paketića, koje je obezbedio donator iz Jagodine. Iz jagodinskog Crvenog krsta pozvali su sve privrednike da doniraju poklone bilo kojoj organizaciji koja se bavi humanitarnim radom, kako bi oni stigli do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Četrdeset članova Udruženja za mentalno nedovoljno razvijene osobe u Jagodini, poznatijeg kao Biblioteka igračaka „Radosnica“, takođe su dobili prigodne poklone, zahvaljujući jednom donatoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024