NE ZNAM ŠTA SE DESILO, ZA NJU SVI IMAJU REČI HVALE: Direktor o snimku na kom razredna preti đacima

Novosti online

07. 12. 2022. u 14:02

SNIMAK na kom nastavnica jedne osnovne škole u Beogradu, ujedno i razredni starešina, preti plaćenim batinašima svojim đacima, šokirao je ne samo javnost, nego i zaposlene u toj školi.

НЕ ЗНАМ ШТА СЕ ДЕСИЛО, ЗА ЊУ СВИ ИМАЈУ РЕЧИ ХВАЛЕ: Директор о снимку на ком разредна прети ђацима

Foto: V. Mitrić

Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakvim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer kažu da za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale.

- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na objavljenom snimku.

- Mi nismo znali za snimak sve dok se nije pojavio na društvenim mrežama, a onog trenutka kada sam dobio snimak ostao sam zatečen. Nastavnica koja se čuje na snimku jeste naš radnik, moja dugogodišnja koleginica, koja u našoj ustanovi radi već 12 godina - kaže direktor škole Dobrica Sinđelić za Blic i dodaje da su za nju mogle da se čuju samo reči hvale.

- Njen kabinet kao i njen rad i odnos sa kolegama, roditeljima i učenicima nikada nije bio sporan, iskreno vam kažem, najmanje sam se nadao da će me snaći ovako nešto od strane naših zaposlenih radnika - kaže nam direktor.

Kao direktor škole, kaže da nikad nije odobravao korišćenje mobilnih telefona tokom nastave, međutim, sada mu je to manje sporno.

- Meni je teži slučaj što je izgovorila takve reči, nego što je naš učenik koristio mobilni telefon i snimao na času - naveo je direktor.

On dodaje i da škola broji više od 600 đaka i da je jedna od najboljih u opštini, po svim aktivnostima, kao i da su uvek imali odličnu saradnju sa učenicima, roditeljima, kao i meštanima.

- Zaista mi je žao što se ovako nešto dogodilo u našoj školi - kaže on i dodaje da za svojih 35 godina radnog iskustva, a posebno u poslednjih 15 godina otkako je direktor, "nikada se takav ili sličan incident u istoriji škole nije dogodio.

- Zaista mi je jako teško i krivo što je naša koleginica tako postupila - iskren je on i dodaje: "Naravno, ne opravdavam postupak naše koleginice, pokrenut je i postupak protiv nje. Ono što želim da istaknem kao direktor ove obrazovne institucije, jeste da želim javno da se izvinim roditeljima, kao i učenicima moje škole, a prema nastavnici će se dalje postupiti isključivo prema zakonu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg