DANAS KREĆE AKCIJA MUP-A: Od danas pojačane kontrole vozača zbog alkohola i narkotika

Novosti onlajn

05. 12. 2022. u 07:32

SAOBRAĆAJNA policija će od danas do 11. decembra sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

ДАНАС КРЕЋЕ АКЦИЈА МУП-А: Од данас појачане контроле возача због алкохола и наркотика

Foto D. Milovanović

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, saopštio je MUP.

Od početka godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PODNEO OSTAVKU JER BRIŠU GENOCID NAD SRBIMA: Otkriven pravi razlog odlaska Pejakovića sa čelne funkcije u JUSP Jasenovac