VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Policija će za vikend posebno kontrolisati ove tri stvari

Tanjug

30. 11. 2022. u 15:39

POLICIJA će tokom predstojećeg vikenda pojačano kontrolisati saobraćaj - prvenstveno brzinu u zonama pešačkih prelaza, poštovanje obaveza vozača prema pešacima, ali i poštovanje saobraćajnih propisa od strane pešaka.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Полиција ће за викенд посебно контролисати ове три ствари

Foto: B. G.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da u periodu godine kada su obdanice znatno kraće, a česta je pojava magle i smanjene vidljivosti, upravljaju vozilima sa naročitom opreznošću, pogotovo na putevima u blizini naseljenih mesta.

Podsećaju da pešaci imaju obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselja noću i u uslovima smanjene vidljivosti zbog vremenskih uslova, budu osvetljeni ili označeni fluorescentnim materijalom.

U Republici Srbiji se tokom prethodnih dana dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su dva pešaka smrtno stradala, a više njih zadobilo telesne povrede,  navedeno je u saopštenju MUP-a.

Dva pešaka su juče poginula u nezgodama koje su se dogodile na teritoriji Sremske Mitrovice, pri čemu su se u oba slučaja pešaci kretali neosvetljenim delom kolovoza.

Tokom prethodna dva dana, u Beogradu su dva deteta, starosti 7 i 13 godina, zadobila telesne povrede u saobraćajnim nezgodama prilikom prelaska kolovoza.

Od početka novembra, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo već 12 pešaka, od čega devet njih u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidljivosti.

Zbog mogućnosti pojave leda i poledice na kolovozu, iz policije podsećaju vozače i na obavezu da vozila u takvim uslovima stanja puta moraju biti opremljena pneumaticima za zimsku upotrebu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOLITVA IZ HILANDARA: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske