KAZNA ZA SRPSKE TABLICE 150 EVRA: Nove odluke tzv. Kosova

Novosti online

31. 10. 2022. u 13:54

SVIM vlasnicima automobila sa srpskim tablicama na Kosovu od 1. novembra biće izrečena opomena sa zahtevom da odu u Centar za registraciju vozila, izjavila je portparolka kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nora Fetoši, prenosi Reporteri.

КАЗНА ЗА СРПСКЕ ТАБЛИЦЕ 150 ЕВРА: Нове одлуке тзв. Косова

Foto Tanjug

Fetoši je za Radio Slobodna Evropa rekla da će od 21. novembra ove godine do 21. januara 2023. godine, vlasnici koji i dalje imaju automobile srpskih registarskih oznaka na Kosovu biti kažnjeni sa 150 evra.

Fetoši je navela da će svi vlasnici automobila sa srpskim tablicama moći da koriste pogodnosti preregistracije automobila na RKS tablice do 30. marta.

Vlada tzv. Kosova je ranije saopštila da odluku o registarskim tablicama sprovede u tri faze.

Prema novom planu, od 1. novembra do 21. novembra biće izrečena opomena za vlasnike automobila sa srpskim tablicama, a od 21. novembra do 21. januara kazna.

Prema odluci, kasnije će se koristiti probne registarske tablice, a posle 21. aprila automobili sa tim tablicama neće moći da se kreću na Kosovu.

Prema podacima kosovske policije do sada je svega 20 vozila od koliko se procenjuje da ih ima - 9.000 preregistrovano na RKS tablice.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!