Protest ispred Informera, napadnut Vučićević (FOTO)

Novosti online

28. 09. 2022. u 14:28

POKRET „Ženska solidarnost“ održava protest ispred redakcije „Informera“ zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.

Протест испред Информера, нападнут Вучићевић (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Okupilo se oko stotinak građana koji poručuju: „Hoćemo sigurnost, ne strah“. Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred redakcije koja se nalazi na Terazijama, a zgradu su gađali jajima.

S druge strane, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević danas je objavio kolumnu u kojoj je objasnio razloge za objavljivanje intervjua, te naveo:

- Ako hoće da zabrane Informer zbog tog intervjua, moraće da zabrane sve svetske medije, U.S. Today, BBC, SKAY, Rusku televiziju, NBC... I brojne druge svetske medije, najuticajnije medije koji isto to objavljuju.

Vučićevića je pesnicom u glavu udarila jedna od aktivistkinja koja protestuje ispred Informera. 

- Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene, vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne! Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku, dok se nije smirila i nastavio dalje… - priča Vučićević.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon objavljenih navoda u medijima da je izvršen napad na glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana Vučićevića dana 28.09.2022. godine uputilo zahtev PS Stari grad da se obavi razgovor sa Draganom Vučićevem, te da se pribave snimci nadzornih kamera gde su se dogodili napadi, kao i da se obavi razgovor sa licima koja su  ga napala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere