SUBOTIČKI AUTOBUS SA 30 DECE VRAĆEN SA PRELAZA KONČULJ: Policija tzv. Kosova ih zaustavila zbog nepropisne dokumentacije

Novosti online

02. 09. 2022. u 13:25

Autobus prevoznika "Subotica trans", koji je trebalo da preveze decu iz Kosovskog Pomoravlja do svojih vršnjaka u Subotici, zaustavljen je jutros na administrativnom prelazu Bela Zemlja - Končulj, jer mu tzv. kosovska policija nije dozvolila da nastavi putovanje zbog, navodno, nepropisne dokumentacije.

СУБОТИЧКИ АУТОБУС СА 30 ДЕЦЕ ВРАЋЕН СА ПРЕЛАЗА КОНЧУЉ: Полиција тзв. Косова их зауставила због непрописне документације

Foto: Dragan Milovanović

Oko 30 dece čekalo je rano jutros, kako je i planirano, prevoz u Šilovu, ali zbog odluke kosovske policije roditelji i organizatori su bili prinuđeni da decu prevezu "kako znaju i umeju" do prelaza Bela Zemlja - Končulj, koji su prešli pešice, seli u autobus koji ih je čekao sa druge strane punkta i nastavili putovanje ka Subotici, prenosi RTV Puls.

Prema rečima organizatora putovanja Zorana Maksimovića iz humanitarne organizacije "Dečja radost" u Gnjilanu, kosovski policajac je saopštio vozaču autobusa da ne poseduje adekvatna dokumenta koja se koriste u međunarodnom putničkom saobraćaju i naložio mu da vrati vozilo sa punkta, navodi portal te televizije.

"Ovo je već četrnaesti put kako organizujemo akciju "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" u kojoj decu sa Kosova i Metohije upoznajemo sa njihovim vršnjacima iz Subotice sa kojima zajedno pohađaju školu, upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti Vojvodine i druže se. Nikad ranije nismo imali problema sa transportnom dokumentacijom", rekao je Maksimović.

Kako je ranije najavljeno, humanitarna organizacija "Dečja radost" Gnjilane, u saradnji sa subotičkim osnovnim školama "Sonja Marinković", "Jovan Jovanović Zmaj", "Jovan Mikić" i "Ivan Goran Kovačić" u periodu od 2. do 11.septembra organizuju tradicionalnu akciju "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Subotica 2022.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!