VULIN U MOSKVI: "Saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou"

Novosti online

22. 08. 2022. u 15:41

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa generalnim direktorom "Rosteha" general-pukovnikom Sergejem Čemezovim i generalnim direktorom "Rosoboroneksporta" Aleksandrom Mihejevim, a razgovarali su o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Rosteh".

ВУЛИН У МОСКВИ: Сарадња Србије и Русије на високом нивоу

Foto: MUP

Srpski ministar unutrašnjih poslova, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, istakao je da su odnosi i saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou, baš kao i lični odnosi srpskog i ruskog predsednika.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi "Rosteh" izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i još veće efikasnosti srpske policije.

Generalni direktor "Rosteha" general pukovnik Sergej Čemezov, koji je dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, odlikovao je ranije u Moskvi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina medaljom za izuzetan doprinos razvoju saradnje MUP-a Srbije i "Rosteha".

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, komandant Žandarmerije Dejan Luković, zamenica načelnika Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Maja Jestrović i koordinator u Sektoru za međunarodnu saradnju Miloš Anđić dobili su danas u Moskvi medalje direktora federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrija Šugajeva za unapređenje vojno-tehničke saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a