HUAWEI MATE XS 2 : Pregledan i lagan

Promo

17. 08. 2022. u 16:00

NOVI model Huawei telefona, veoma je pregledan, elegantan, lagan i što je najvažnije - brz i odličan za surfovanje.

HUAWEI MATE XS 2 : Прегледан и лаган

Foto: I. Č.

Funkcionisati u modernom svetu može predstavljati pravi izazov, a da biste iz te "borbe" izašli kao pobednik često su vam neophodni neki od modernih električnih uređaja. Kompanija Huawei, poznata širom sveta po mnogobrojnim tehnološkim pogodnostima i inovacijama u toj branši, odlučila se da korišćenje mobilnih telefona podigne na potpuno viši nivo i svakodnevni život učini lakšim lansiranjem Huawei Mate Xs 2.

Foto: I. Č.

Briljantan u svakom pogledu

Vizuelno Huawei Mate Xs 2 predstavlja pravi novitet, uzevši u obzir njegov Falcon Wing dizajn, koji mu istovremeno omogućava spoj običnog telefona i tablet uređaja. Maksimalan užitak i nezaboravno iskustvo pružiće Vam i njegov neverovatno lagan i ravan displej.

Da je Huawei prilikom pravljenja ovog telefona težio ka savršenstvu, govori i činjenica da se telefon savija do kraja, a da je poravnanje između šarke i ekrana dovedeno do perfekcije.

Foto: I. Č.

Pored prelepog futurističkog izgleda, ovaj sklopivi telefon krase i izrazito napredne tehnološke karakteristike.

Težina od 255 grama savršena je za svakodnevno korišćenje, te će uređaj bez ikakvih problema pristajati vašem dlanu, a nesmetano ga možete nositi i u džepu.

Kada je rasklopljen, veličina telefona iznosi 7,8 inča, a nano optički nivo ekrana održaće sadržaj na njemu kristalno jasnim, čak i ako se nalazi na direktnoj sunčevoj svetlosti.

Kao centralno procesorska jedinica izabran je Snapdragon 888 4G, Adreno 660. Kada je reč o memoriji proizvođači su omogućili prostor od 8GB + 512GB, uz soluciju proširenja za 256GB preko Huawei Nano memorijske kartice.

Uređaj sadrži bateriju od 4600mAh koju poseduje i mogućnost brzog punjenja od 66W.

Foto: I. Č.

Napravljen da traje

Kada je u pitanju izdržljivost telefona, inovativna struktura kompozitnog ekrana apsorbuje i ublažava silu udara, a dodatnu prevenciju predstavlja i gipka šarka sa ojačanim MIM čelikom, pa se, shodno tome, može zaključiti da je telefon visoke izdržljivosti, napravljen da zaista traje duži vremenski period.

Potpuno novi doživljaj

Jedno od glavnih obeležja predstavlja i njegova kamera. Glavni senzor koji se nalazi na poleđini telefona ima 50 megapiksela, dodajući tome i kameru od 13 megapiksela, kao i telefoto senzor od 8 megapiksela.

Na prednjoj strani telefona postoji i kamera od 10,7 megapiksela namenjena za selfije.

Huawei XD Optics tehnologija pruža izrazito detaljne i osvetljene fotografije, dok XD Fusion Pro True-Chroma Image precizno prilagođava boje i njihov kontrast.

Deo Huawei ekosistema

Poznato je da su telefoni centar Huawei ekosistema, a ova ideja oličena je i u kompanijskoj 1+8+n strategiji, gde 1 označava upravo telefon, 8 različite kategorije Huawei proizvoda, a n internet inteligentnih uređaja odnosno međusobnu komunikaciju Huawei uređaja. Praktično, ovo znači da svoj Huawei Mate Xs 2 veoma lako i jednostavno možete koristiti sa slušalicama poput nedavno predstavljenih Huawei FreeBuds Pro 2. Ili sa nekim drugim Huawei uređajem. Povezivanjem sa Huawei Watch GT 3 Pro satom, na telefonu možete imati sve podatke o progresu svog treninga ili zdravstvenim parametrima. Zgodna je i Multi-Screen Collaboration opcija, koja je dostupna samo i isključivo na Huawei uređajima, a uz pomoć nje možete projektovati sadržaj Huawei telefona i Huawei tableta na Huawei MateBook računar, prebacivati fajlove ili koristiti aplikacije sa telefona na laptopu.

A aplikacije?

Na Mate Xs 2 i drugim Huawei telefonima, uključujući i nove telefone nova serije, Huawei nova Y70 i Huawei nova Y90, možete instalirati različite kategorije aplikacija. Najpre, na raspolaganju vam je pregršt aplikacija koje je razvila kompanija. Petal Search, Petal Maps, Petal Clip – samo su neke od njih. Aplikacije trećih strana možete preuzeti sa AppGallery prodavnice aplikacija, dok za instalaciju aplikacija Google-ovog ekosistema možete koristiti aplikaciju Gspace. Nju preuzimate sa AppGallery i prateći proceduru potom preuzimate druge željene aplikacije – Facebook, YouTube, Zoom, Google Drive, Google Maps i druge. Ostaju u okviru Gspace prostora tako da je privatnost garantovana, a ako želite da ih imate na početnom ekranu, i to je moguće. Sve instalirane aplikacije rade uobičajeno, čime dobijate potpuno korisničko iskustvo na jednostavan način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar