HILANDAR NAS JE ODRŽAO: Ministar Vulin u svetinji na Svetoj Gori

Novosti online

07. 08. 2022. u 09:00

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u pratnji pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP, na poziv igumana manastira arhimandrita Metodija i manastirske bratije, posetio je Svetu Goru i manastir Hilandar.

ХИЛАНДАР НАС ЈЕ ОДРЖАО: Министар Вулин у светињи на Светој Гори

Foto: Tanjug

Ministar Vulin je igumanu manastira i manastirskoj bratiji preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da srpski narod bez Hilandara ne bi bio to što jeste.

- Hilandar je značajan za srpsku duhovnost. O tradiciji i vrednostima koje su nas održale i stvorile, računa vodi i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zato pripadnici Sektora za vanredne situacije od 2008. pružaju stručnu pomoć i obučavaju monahe iz oblasti zaštite od požara, kako bi bili spremni da učine sve da se požar, kao onaj katastrofalni iz 2004, više nikada ne ponovi - istakao je Vulin.

Foto: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni