MINISTARSTVO prosvete će preduzeti korake da realizuje inicijativu Muzeja žrtava genocida, rekao je danas ministar Branko Ružić i dodao da lično podržava ideju da učenici obilaze mesta ratnih stradanja u Srbiji, regionu i inostranstvu, jer će se, kaže, tako doprineti razvoju sveopšte kulture sećanja u našem društvu.

Komentari (3)

Prof

20.07.2022. 22:15

Радим у школи 20 година,никада ни на једној екскурзији нисам била јер ђаци моје средње стручне школе никада не могу да иду,што због новчаних проблема,што због незаинтересованости.Може Министарство прописати шта хоће,кад то родитељи треба да плате,а не могу сви.

Somborac

21.07.2022. 08:25

Imao sam sreću, da sam u 8. razredu imao 2 ekskurzije. Jedna od njih je vodila i u Jasenovac. Deca ko deca, svuda smo ludovali (Tjentiste, Kadinjaca, Jajce, Dubrovnik, Sarajevo, Kozara...). Ali u Jasenovcu smo svi bili mirni ko bubice. Neka jeza nas je spopala. Vozač autobusa je ugasio muziku. Kad smo videli još ogromne humke, svima su nam stale knedle u grlu. U muzeju je bio mukac. Slike su bile užasne. Čitava atmosfera je bila užasna. Užas koji se tu dešavao je bio je prisutan svuda oko nas, nepunih 50 godina kasnije. Ne ponovilo se. I nikad, nikad da se zaboravi.