POMOĆ U PRIPREMI MALE MATURE: Pokrenut portal eVežbaonica

LJ.B.

13. 06. 2022. u 10:59

Za podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pokrenuli su portal eVežbaonica (evezbaonica.zvkov.gov.rs) na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje.

ПОМОЋ У ПРИПРЕМИ МАЛЕ МАТУРЕ: Покренут портал еВежбаоница

Foto N. Skenderija

Portal je kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Na portalu učenici mogu pronaći zadatke iz sedam predmeta - srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija. Zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom – te učenici na svom nastavnom jeziku mogu da pristupe eVežbaonici i da odgovaraju na zahteve u zadacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKO JA ZAMIŠLJAM PAKAO Snimak sa plaže u Crnoj Gori izazvao burne reakcije: Radije bih sedela kod kuće