PLJUSAK SE SRUČIO NA BEOGRAD: RHMZ izdao novo saopštenje, kiša će padati u ovim delovima Srbije

Novosti online

11. 06. 2022. u 17:46

JAK pljusak zahvatio je Beograd oko 16 i 30 časova. Kiša je prestala da pada nakon deset minuta, ali se pljusak kasnije nastavio još jačim intenzitetom, u skladu sa nestabilnim vremenskim prilikama koje su predviđali meteorolozi.

ПЉУСАК СЕ СРУЧИО НА БЕОГРАД: РХМЗ издао ново саопштење, киша ће падати у овим деловима Србије

Foto: P. Milošević

RHMZ je objavio da će u naredna dva sata u Banatu, Beogradu, Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

- U naredna dva sata u Banatu, na području Beograda, Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a pri intenzivnijim grmljavinskim procesima očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar - stoji u najavi.

Kako je ranije upozorio RHMZ, pljuskovi i grmljavine zahvatili su Srbiju, a lokalno su praćene gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

- Ponegde se očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, lokalno i više sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima - stoji u upozorenju.

Zbog jakih padavina očekuje se i rast vodostaja. 

Kiša je velike probleme napravila prethodnih dana u Lozničkom kraju. Pljusak koji je počeo oko 14 časova trajao je gotovo dva sata, zbog čega je nastao saobraćajni kolaps u ovom gradu.

- Ja sam gazio vodu do kolena ne bih li došao do zgrade. Kiša pada, voda prodire u zgrade, grad je u kolapsu - rekao je juče Aleksandar Božić, koji živi u centru Loznice. - Kišobrani ne pomažu.

BONUS VIDEO: Ovako je juče izgledalo nevreme u Loznici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UTEHA ZA PIKSIJA: Ćerka selektora posle utakmice objavila dirljivu sliku