POVREDE, IPAK, OD UDARCA? Istraga o povredama korisnika Gerontološkog centra u Obrenovcu

E. H.

03. 06. 2022. u 19:37

PO nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Obrenovcu, u petak je korisnik tamošnjeg Gerontološkog centra Aleksandar D. (82), za kojeg njegova porodica sumnja da je u ovoj ustanovi, za pet dana, čak dva puta, propustom nadležnih, zadobio vidljive povrede glave, vrata, ruke i noge, odveden na specijalistički pregled u Urgentni centar.

ПОВРЕДЕ, ИПАК, ОД УДАРЦА? Истрага о повредама корисника Геронтолошког центра у Обреновцу

Povrede Aleksandra D.

Kako saznajemo, u nalazu Prijemno-trijažne ambulante Urgentne medicine, do kojeg je porodica došla, navodi se da je pacijent dovezen privatnim sanitetom Doma za stare iz Obrenovca, u pratnji zaposlenog:

- Navodi se da je pacijent dementan, a da je povreda u predelu lica, koje je nastala 25. maja, najverovatnije posledica fizičkog obračuna, kada ga je udario drugi štićenik Doma. Tom prilikom, pacijent nije gubio svest, povraćao, a druge tegobe se negiraju.

Aleksandru D. je nakon toga, po kasnijoj priči porodice, urađena analiza krvi, snimak glave i pregled neurohirurga. Utvrđeno je da ima podlive, modrice i ogrebotine po licu, ali i frakturu nosnih kostiju. Skener glave je pokazao da, srećom, nema nagnječenja, povreda, niti krvarenja na mozgu.

Ćerka Aleksandra D. nije u petak prisustvovala pregledu oca, jer je nadležni iz GC Obrenovac, o tome nisu na vreme obavestili, ali je, kako tvrdi, u Policijskoj stanici Voždovac, dala zvaničnu izjavu o nemilom događaju i gde su pregledane fotografije povreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!