SRPSKA POLICIJA U VRHU EVROPE: Sa naših ulica u prethodnih godinu i po počišćeni moćni krimi-klanovi

Agencije

22. 05. 2022. u 19:12

SRPSKA policija je u prethodnih godinu i po dana sa ulica počistila najmoćnije kriminalne klanove i po procentu razrešenih krivičnih dela nalazi se u vrhu Evrope, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

СРПСКА ПОЛИЦИЈА У ВРХУ ЕВРОПЕ: Са наших улица у претходних годину и по почишћени моћни крими-кланови

Foto D. Milovanović

- U gradu od dva miliona stanovnika i zemlji od sedam miliona stanovnika teška ubistva se dešavaju. Uspeh policije je kada se to dešava ređe, a najveći uspeh policije je kada ta ubistva razreše i rasvetle. Po tome smo u vrhu Evrope - izjavio je Vulin za TV Prva, komentarišući dva ubistva na Banjici i Novom Beogradu koja su se desila nedavno.

On je precizirao da je policija za samo sedam do osam dana rasvetlila ubistvo na Novom Beogradu, a bilo ga je teško rasvetliti jer nije bilo motiva.

- Žrtva se nije bavila kriminalom. Motiv je bio nešto što se desilo pre 12 godina, neki benigni razlog. A šta je posredi? Posredi je prestiž među kriminalcima. Kako on da dokaže sebe, da pokaže da je veliki i moćan ako ne ubije nekoga? Poručuje - sad ćete da me se plašite. Mi smo pronašli ubicu, dokazujemo njegove nalogodavce - kazao je Vulin.

On je takođe saopštio da je rasvetljeno ubistvo koje se desilo pre skoro dve godine u Kragujevcu.

- Ovaj koji je to uradio na Novom Beogradu uradio je to i u Kragujevcu. Sad smo to dokazali i povezali. Sa tom grupom će biti povezano još nekoliko različitih ubistava. Tragamo intenzivno i za onim što se desilo na Banjici - rekao je ministar policije.

Vulin je podsetio da je policija u proteklih godinu i po dana počistila sa ulica najmoćnije kriminalne klanove, uhapsila Belivuka i Miljkovića, "koji su bili strah i trepet, koji su vladali beogradskim podzemljem, a pogotovo tržištem narkotika".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice