MUP JAČI ZA 1.024 POLICAJCA: U Novom Sadu promovisane četiri klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Z. GRUMIĆ

30. 12. 2021. u 17:30

NEMA nikog ni jačeg, ni većeg od policajca Srbije koji poštuje njen zakon i sprovodi ga bezuslovno - istakao je u četvrtak u Novom Sadu izaslanik predsednika Republike, ministar Aleksandar Vulin, novim policijskim službenicima na promociji četiri klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici, koji su posle uspešno završene devetomesečne obuke i primljeni u radni odnos.

МУП ЈАЧИ ЗА 1.024 ПОЛИЦАЈЦА: У Новом Саду промовисане четири класе Центра за основну полицијску обуку

Foto N. Karlić

Pozdravljajući okupljene na svečanosti u Velikoj dvorani "Spensa", među kojima su bili potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici Narodne skupštine, BIA, Vojske Srbije i članovi porodica, Vulin je budućim policajcima poručio da čuvaju sebe i druge, a pre svega zakon i svoju Srbiju:

- Čuvajte zakon i čuvajte ovu zemlju. Bićete joj zahvalni, jer zbog nje postojite. Pred vama je Srbija, i iza vas je Srbija.

Čestitajući u ime predsednika Vučića, uspešno završeno školovanje ukupno 1.024 polaznika 26, 27, 28 i 29. klase COPO, Vulin je rekao da će oni od svoje države dobiti opremu, oružje i silu zakona, a da će za poštovanje i obraz u časnoj profesiji koju će da obavljaju morati sami da se izbore.

Prvorangiranim polaznicima u sve četiri klase ministar je uručio na poklon satove, a Mirović i Vučević su predali nagrade drugo i trećerangiranima. U ime nagrađenih zahvalio je Nikola Stojanac, koji je imao prosečnu ocenu pet.

Foto N. Karlić

Najmlađi policajci su prikazali deo veština stečenih tokom obuke i na kraju, po tradiciji, bacili uvis policijske kape.

OSTVARENE ŽELjE IZ DETINjSTVA

ŽELjA iz detinjstva da postanu policajci ostvarila se Aleksandri Nikolić iz Babušnice i Aleksandru Lapčeviću iz Aleksandrovca.

- Danas mi se želja ispunila. Ponosno stojimo ovde i služićemo, najbolje što možemo, građanima Srbije - kaže Aleksandra.

Njen kolega Aleksandar, koji je jedan od najboljih u klasi, s prosekom 5, dodaje da sebe vidi u kriminalističkoj policiji.

Foto N. Karlić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)