DAN GORANACA I OPŠTINE GORA: Praznik čestitali Petar Petković i Goran Rakić

D.Z.

06. 05. 2022. u 16:51

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković čestitao je predsedniku Privremenog organa opštine Gora Neimu Sahtijariju , svim žiteljima Gore, kao i svim Gorancima u drugim delovima naše zemlje, regiona i sveta, Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

ДАН ГОРАНАЦА И ОПШТИНЕ ГОРА: Празник честитали Петар Петковић и Горан Ракић

Foto: D.Z.

U čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju navodi se da su “Goranci narod koji vekovima istrajava u teškim vremenima u kojima nikada nije ni posustao, ni posrnuo, već da je ostao privržen svom poreklu, jeziku i običajima“.

- Zato i danas Goranci ponosno proslavljaju Đurđevdan, sećajući se svoje istorije i predaka, ali gledajući i u budućnost, svoj razvoj i opstanak. Neraskidive veze poštovanja i privrženosti između Goranaca i srpskog naroda istkane su u borbi i nastojanjima da ostanemo i opstanemo na našim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Pored ljubavi i prijateljstva zajednički smo delili na ovim prostorima i sve pritiske i izazove, što nas je nerazdvojivo vezalo i zbližilo - navodi u čestitki Petković i dodaje da će Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da ulažu napore za bolji život svih Goranaca, za izvesniju i srećniju budućnost.

Dan Goranaca i opštine Gora čestitao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić poručivši da će Ministarstvo za povratak na čijem je čelu uvek biti uključeni u rešavnje problema sa kojima su Goranci suočeni.

On je žiteljima Gore poručio da svaki naredni Đurđevdan dočekaju u boljim uslovima u svim sferama života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!