POGINUO U BORBI SA NATO AGRESOROM: U Valjevu obeležena godišnjica smrti pukovnika Milenka Pavlovića

Novosti online

04. 05. 2022. u 18:45

U Valjevu je danas obeležena godišnjica pogibije pilota Vojske Jugoslavije pukovnika Milenka Pavlovića, koji je poginuo na današnji dan, pre 23 godine, u herojskoj borbi sa daleko nadmoćnijim NATO agresorom.

ПОГИНУО У БОРБИ СА НАТО АГРЕСОРОМ: У Ваљеву обележена годишњица смрти пуковника Миленка Павловића

mod.gov.rs

Obeležavanju je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji je u pratnji komandanata Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 204. vazduhoplovne brigade položio venac kraj spomen-obeležja pukovniku Pavloviću. Vence i cveće položili su i članovi porodice i brojne delegacije, a pomen je služio episkop valjevski Isihije. U čast slavnog pilota nebo iznad Valjeva danas su simbolično nadletali avioni Vojske Srbije „mig 29“.

mod.gov.rs

Nakon polaganja venca, načelnik Generalštaba je u svom obraćanju podsetio na lik i delo pukovnika Milenka Pavlovića, legendarnog komandanta 204. lovačkog avijacijskog puka.

- Milenko je rođen u ovom kraju i još od rane mladosti je pokazao svoju privrženost i ljubav prema pilotskom pozivu. Završio je vazduhoplovnu vojnu gimnaziju, potom i akademiju, a kroz karijeru je prošao sve komandne dužnosti u avijacijskoj eskadrili i puku, izrastajući usput u vrhunskog pilota i komandanta, jednog od najboljih koje je vojska imala. Svojim komandovanjem i pojavom ulivao je poverenje i bio čvrst oslonac za sve one sa kojima je obavljao vojničke dužnosti, a njegova blistava vojnička karijera ovenčana je brojnim priznanjima i odlikovanjima — istakao je general Mojsilović.

mod.gov.rs

Milenko Pavlović je rođen 5. oktobra 1959. godine u Gornjem Crniljevu, u opštini Osečina kod Valjeva. Bio je pilot Vojske Jugoslavije i ratni komandant 204. lovačkog avijacijskog puka, a poginuo je u vazdušnoj borbi sa NATO agresorom iznad Valjeva 4. maja 1999. godine.

BONUS VIDEO: FK-3 IZBLIZA: Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom