LOPOVI IMUNI NA TUĐU NESREĆU: Novac iz kutija namenjen lečenju bolesnih sve češće na meti kradljivaca

J. D. Lj.

08. 03. 2022. u 10:14

ŠIROM Srbije, uglavnom u prodavnicama, pekarama, crkvama... organizuju se akcije prikupljanja novca za bolesnu decu, ali sve više je i onih koji ne prezaju ni od čega, pa ni da ukradu od onih koji se bore za život.

ЛОПОВИ ИМУНИ НА ТУЂУ НЕСРЕЋУ: Новац из кутија намењен лечењу болесних све чешће на мети крадљиваца

Snimci sigurnosnih kamera

Beogradska policija je tokom vikenda razrešila krađu kutije sa humanitarnim prilozima namenjenim lečenju bolesne dece. U njoj je bilo oko 10.000 dinara, a ukradena je iz jedne prodavnice u Vojvođanskoj ulici u Surčinu. Zbog ove krađe uhapšen je osumnjičeni mladić (21) iz Koceljeve, kod kojeg je nađen i deo ukradenog novca.

Dva dečaka, uzrasta od oko 12 godina, ukrala su nedavno novac u jednom objektu u Vrdniku, koji je bio namenjen lečenju bolesne devojčice. Kako su kamere zabeležile, mladi kradljivci najpre su oklevali da li da uzmu kutiju sa novcem ili ne. Najpre su se odmakli i nešto dogovarali, da bi se posle nekoliko trenutaka vratili i odneli punu kutiju novca. Ovaj potez maloletnika izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Osoba koja je podelila ovaj snimak krađe na "Tviteru" je napisala:

- Nemam komentar. Vrdnik, dobrovoljni prilozi za operaciju jedne devojčice. Plodovi razgradnje društva na svim nivoima, cele generacije odrastaju uz blagoslov laži i prevare...

Još jedan video-snimak krađe kutije za donacije za obolelo dete pojavio se na "Instagramu", a bezdušni čin odigrao se u Zemunu, u Prvomajskoj ulici. Na snimku se jasno vidi kako mlađi muškarac ulazi u pekaru i uzima kutiju sa novcem sa pulta. Nažalost, i ta kutija je bila namenjena bolesnom detetu koje najverovatnije bije bitku za život.

Profesor i sociolog Ratko Božović, za "Novosti", objašnjava zašto se sve češće krade novac namenjen za dobrobit nekog deteta ili osobe kojoj je potreban za lečenje i kaže:

- Postali smo postmoralno društvo. Više nema mera, obraza, duha moralne kulture. Nisu samo narkomani ti koji ne prezaju da učine grešnu stvar, poput krađe novca namenjenog za nečije lečenje, život. U društvu, nažalost, vlada nerazumevanje za druge ili za tuđu imovinu. Nasilje je veliko, zakon ga koriguje koliko je moguće, ali sve je, ipak, stvar koju nosimo od kuće - vaspitanje, humanost, moral.

NAĐU VINOVNIKE, NE I NOVAC

NEPOZNATI vandali obili su tokom noći takozvanu Banku dobročinstva u Nišu u kojoj se prikuplja pomoć za lečenje bolesne dece. Lopovi su razvalili i polomili vrata montažne kućice i ispraznili staklene sefove u kojima je prikupljan novac i - ispraznili ih. O provali je obaveštena policija, koja u većini slučajeva pronađe lopove, ali ne uvek i ukradeni novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju