POMOZIMO KRISTINI U BORBI ZA ŽIVOT: U Kruševcu nastavljeni napori da se pomogne oboleloj devojci - svaka podrška je dobrodošla

S.BABOVIĆ

04. 02. 2022. u 14:32

KRUŠEVAC nastavlja borbu za izlečenje Kristine Blagojević (16), učenice Politehničke škole, koja boluje od tumora. U Udruženju „Prava žena“ kažu da je Kristinino stanje alarmantno i da zahteva hitnost u borbi za njen život.

ПОМОЗИМО КРИСТИНИ У БОРБИ ЗА ЖИВОТ: У Крушевцу настављени напори да се помогне оболелој девојци - свака подршка је добродошла

Foto: Facebook

- Organizujemo jednodnevni, humanitarni turnir u malom fudbalu, a sav prihod namenjen je upravo lečenju mlade devojke - priča Olivera Lazić, predstavnica Udruženja.

- Turnir se organizuje 13. februara u Hali sportova i od 8 do 18 sati biće moguće donirati sredstva.

Kristina je dobila brojne saveznike u svojoj borbi. Organizovan je niz dobrotvornih akcija, aukcija, turnira, događaja iz kulture, a humanitarne kutije postavljene su na više lokacija u Kruševcu. I njeni drugovi iz Politehničke škole nesebično učestvuju u prikupljanju sredstava, o čemu svedoči i FB stranica Humanitarna akcija - Kristina Blagojević, koja broji više od 4.800 članova.

Foto: Facebook

Oboleloj Kruševljanki koja sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare može se pomoći uplatama na brojeve Fondacije „Budi human“. U pozivu za pomoć navodi se da je bila zdravo i veselo dete sve do 2020. godine, kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije. Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. 

- Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor - navode u fondaciji.

- Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus. Kristinu tek čekaju mučne hemioterapije... Kristina za nastavak lečenja treba pomoć svih nas...

Sredstva za dalje lečenje, koje se, kako je ranije najavljeno, planira u Turskoj, neophodna su za specijalističke preglede, rehabilitacije, lekove, putne troškove. 

BONUS VIDEO: 

POSLUŠAJTE PAVLINU I NJEN ANĐEOSKI GLAS: Na nastupima nosi samo prizrensku nošnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ILIĆ IZNENADIO: Ženi sam zapalio odeću! Sve zbog alkohola - pevač priznao zašto je prestao da pije