ZBOGOM, DRAGI PROFESORE: Sahranjen Radoje Rilak - Aleksandrovac žali za omiljenim istoričarem i humanitarcem

S.BABOVIĆ

03. 02. 2022. u 15:14

PROFESOR istorije u penziji Radoje Rilak (1950-2022), jedan od omiljenih prosvetnih radnika i naučnika, dugogodišnji volonter, humanitarac u Aleksandrovcu, sahranjen je danas na Kožetinskom groblju.

ЗБОГОМ, ДРАГИ ПРОФЕСОРЕ: Сахрањен Радоје Рилак - Александровац жали за омиљеним историчарем и хуманитарцем

Foto: Facebook

Na stotine poruka objavljeno je na društvenih mrežama nakon vesti da je preminuo poznati dobrotvor, koji je ceo radni vek posvetio školovanju i pomaganju đaka i sugrađana.

Foto: Facebook

Od profesora Rilaka opraštaju se brojni bivši učenici. Mnogi među njima odabrali su poziv prosvetnog radnika upravo motivisani primerom omiljenog predavača. Profesor Rilak, poreklom iz Ribara kod Brusa, svoju karijeru počeo je kao nastavnik istorije u selima bruskog kraja, Batote, Vlajkovci, Kriva reka, a 1979. godine dolazi u Aleksandrovac. Posle tri godine predavanja istorije u Osnovnoj školi „Aca Aleksić“, Rilak je radio sa učenicima Srednje škole „Sveti Trifun“. Tu je ostao sve do penzije.

Kako je objavljeno u njegovoj zvaničnoj biografiji, bio je vrlo aktivan u brojnim sferama. Bio je i predsednik UO Zavičajnog muzeja Župe, predsednik UP Crvenog krsta Aleksandrovac i učeničke organizacije u svojoj školi,kao i koordinator isturenih razreda Gimnazije u Kruševcu. Jedno vreme vodio je i Pokret Gorana. Dobitnik je više opštinskih i republičkih nagrada. Za sobom je ostavio suprugu Milu i decu, Vojislava i Anđelu.

BONUS VIDEO: 

KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Obrada krvi kod testiranja na koronu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri