DETALJI NAPADA NA PEDIJATRA U KIKINDI: Lekar zbog udarca dečaka išao na skener, sada je na bolovanju

R.Š.

28. 01. 2022. u 21:09

PEDIJATRA Olivera Stojakovića na radnom mestu u Dečjem dispanzeru u Kikindi, u četvrtak predveče, oko 18 sati, iznenada je napao i udarcima povredio dečak od svega 13 godina, koji je bio njegov pacijent.

ДЕТАЉИ НАПАДА НА ПЕДИЈАТРА У КИКИНДИ: Лекар због ударца дечака ишао на скенер, сада је на боловању

Foto: R. Šegrt

Incident se dogodio u trenutku kada je lekar nakon pregleda hteo da mu uzme bris iz nosa. Iako mu je objasnio da ga to neće boleti, maloletnik je počeo da viče na doktora i medicinsku sestru, a onda je, neočekivano za sve, počeo da udara doktora po licu.

Doktor je, kako saznajemo, zbog povrede sada na bolovanju.

- Ozbiljna je povreda u pitanju zbog koje je doktor išao i na CT snimanje. On je sada na bolovanju, ne radi, a dalja dijagnostika je u proceduri. Pedijatar nije očekivao da će ga dete udariti, pa se nije ni branio. Dečak ga je iznenadio ponašanjem i velikom agresijom. Samo je rekao da je jako razočaran – saznajemo od upućenog sagovornika u ovaj incident koji je šokirao sve zaposlene u Domu zdravlja, ali i javnost.

Javnosti nije poznato da se ovako nešto do sada dogodilo ni u Dečijem, ni u Školskom dispanzeru, čije se zgrade nalaze jedna pored druge u istom dvorištu. Kako smo saznali, agresivni dečak je iz jednog sela kod Kikinde i kod lekara u Dečji dispanzer došao je s majkom. NJegovu galamu na lekara i medicinsku sestru čuli su drugi pacijenti u čekaonici, ali niko nije reagovao, jer su, verovatno, mislili da je reč o detetu koje se plaši injekcije, uboda iglom ili ima veliki strah od neke druge lekarske intervencije. Niko nije mogao ni da sluti da će dete da povredi lekara.

U Domu zdravlja niko ne želi da daje izjave o ovom događaju, ni lekar, ni direktorka ustanove. Ipak, saznajemo da je o incidentu obavešten i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Odmah nakon napada maloletnog dečaka pozvana je policija.

- Nakon prijave ovog događaja, patrola je izašla na lice mesta, utvrdila okolnosti i obavestila Više javno tužilaštvi u Zrenjaninu – rečeno nam je u Policijskoj upravi u Kikindi.

BONUS VIDEO: 

Zajedno posle 40 godina: Milica Milojević pronašla sina Mlađana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu