PREMINUO GORAN TRIFUNOVIĆ: Novinar iznenada umro u 50. godini

M. BOŠNJAK

22. 01. 2022. u 10:40

IZNENADA, u Švedskoj, preminuo je novinar Goran Trifunović (50) iz varoši Pranjani pod Ravnom Gorom, čiji je bio profesionalni hroničar, često i kritičar, opravdano.

ПРЕМИНУО ГОРАН ТРИФУНОВИЋ: Новинар изненада умро у 50. години

Foto: GM Info

Poslednjih godina života, radio je za portal GM Info u Gornjem Milanovcu kao kolumnista i izveštač.

- Otputovao je 2. januara u Švedsku, na svom FB profilu okačio poslednju fotografiju pasoša i bording karte, poslao redovnu kolumnu redakciji i najavio sledeću, kad se vrati... Već sutradan se razboleo, smešten je u bolnicu u kojoj je preminuo – tužno je izvestila redakcija poznatog portala.

Trifunovićeva novinarska karijera počela je 1998. na Televiziji Gornji Milanovac, od njenog početka rada pa sve do gašenja. Kasnije, pisao je za milanovačke nedeljnike „GM Pres“ i „Takovske novine, a od osnovanja portala GM Info bio je član te redakcije. Prema njegovim tekstovima, Milanovačko pozorište igralo je neke svoje predstave.

- Dostojanstven, principijelan, beskompromisan u interesu istine i slobode, nikada nije odstupao od svojih vrednosnih sudova, uvek na strani malih, ugnjetavanih, a protiv velikih, moćnih, beskrupuloznih – dodaje njegova redakcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AKO MI UBIJEŠ TELO, NAD DUŠOM MOJOM NEMAŠ VLAST: Danas slavimo Isidora Hioskog, mučenika koji je pogubljen na brutalan način