BUDIM SE I ODLAZIM NA SPAVANJE S NADOM: Nenad Periš o potrazi za sinom – Zbog Mateja ostajem u Beogradu koliko god me trebaju

Novosti online

18. 01. 2022. u 17:28

POTRAGA za Matejem Perišem, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra, traje 19. dana.

БУДИМ СЕ И ОДЛАЗИМ НА СПАВАЊЕ С НАДОМ: Ненад Периш о потрази за сином – Због Матеја остајем у Београду колико год ме требају

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/MUP Hrvatske/Jutjub/RTL

Istraga je sada proširena na deo Srbije od Beograda nizvodno Dunavom. Matejev otac je jutros bio na sastanku u MUP-u u Beogradu.

- Jutros sam bio u kontaktu s istražiteljima u MUP-u Srbije i MUP-u Hrvatske. Rečeno mi je da se sve aktivnosti i dalje provode najvišim intenzitetom, kako u pretraživanju terena na vodi i kopnu tako i u drugim potrebnim istražnim radnjama - rekao je Periš.

Kaže kako do daljeg ostaje u Beogradu.

- Tu sam u Beogradu, koliko me god trebaju. Pomažem istražiteljima i čekam - kaže Matejev otac.

Što se tiče rasvetljavanja poslednjeg snimka na kojoj se pouzdano vidi Matej dok se spušta stepenicama prema Savi, kod restorana Savanova, Matejev otac kaže kako iz policije nije dobio nikakve nove informacije.

- Ne mogu sa potpunom sigurnošću da tvrdim da li je momak koji kreće ka stepenicama moj sin. Snimak je loš i nepotpun. Po načinu hoda mogu da kažem da je reč o mom Mateju, ali ne sa potpunom sigurnošću. Moram reći da je ovo posao za policijskog eksperta - kaže  Nenad Periš.

On je apelovao da se rasvetle svi detalji snimka nakon što su se pojavile teorije da se na snimku vidi još neko. Matejev otac kaže kako se još nada da će pronaći sina živog, koliko god ta nada bila mala.

- Budim se i odlazim na spavanje s nadom. Svestan sam vremena koje prolazi, ali nadu ne gubim. Niti smem niti želim, zbog svog Mateja. Hvala svima koji rade na ovom slučaju i duboko zahvaljujem svima koji saosećaju i koji se mole - kaže Nenad Periš.

Inače, juče se pojavio i snimak na kome se navodno čuje glas koji se obraća Mateju, ali je to kasnije demantovano.

BONUS VIDEO - Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja