BOŽIDAR Zečević, jedan od vodećih srpskih filmologa, u autorskom tekstu za "Novosti" napisao je kritiku filma Quo Vadis, Aida i objasnio šta se krije iza "megaprojekta" Bakira Izetbegovića. "Otvoreno i drsko bez zazora" Izetbegović se na špici filma potpisuje kao glavni njegov mentor, a za plasiranje na srpskoj nacionalnoj televiziji zalažu se Đilasovi, Marinikini i Šolakovi mediji, uz saradnju sa brojnim nevladinim organizacijama i ličnostima iz politike pre svega, te vrše pritisak da se sporni film, koji srpski narod prikazuje kao kreatore i izvršioce genocida, emituje na RTS-u.

Pera

14.12.2021. 14:45

Film je bolji od vecine srpskih filmova u poslednjih nekoliko godina. Inace gospodin Zecevic zaboravlja da film nema obaveu da prikazuje istinu. Ovo cak nije ni dokumentarni film. Kome je do istorije nek ide u biblioteku i nek cita knjige.

Soko

14.12.2021. 15:12

Samo polako,strpljen spašen ,doći će vreme vrlo brzo kad će muslimani moliti Srbiju da imaju hleba i svega ostalog.Uzdaju se u mentore i nadaju da će doći sa najavljenom vojskom.Ta vojska nikad neće stići.Muslimani će patiti dok ih Bakir vodi.On je skuvao čorbu sa Inckom da proglasi zakon o nepostojećem genocidu.Na taj način je podgrejao naivne muslimane da imaju otpor prema Srbima i da glasaju za njega.

duki

14.12.2021. 16:30

Filmu qvo vadis aida fali uvodni deo u kome ti streljani "NEVINI MUSLIMANI" muškog roda, pale pljačkaju siluju ubijaju kolju SRPSKE žene, decu starce u i oko Bratunca. Ali , ko bi to finansirao. Srpski "akademik" Teodorović danas na N1 reče da je gledao film, da je film anti ratni, da nema scena mučenja ubijanja... pa čak nisu ni prikazani streljani. Pa naravno da nije jer bi se jasno videlo da su streljani muškarci vojnici, a ne žene i deca. Može biti da je taj "zločin" izvršio onaj Srbin , čiju su ženu i decu pobili ti "nevini". Ja bih na njihivom mestu iz osvete to najverovatnije uradio.

Dragana N

14.12.2021. 16:32

Srbi zasigurno nisu genocidan narod jer genocid je sistematsko unistavanje i proterivanje jednog naroda, ukljucujuci i zene i decu, ali ruku na srce u ovom filmu i nisu prikazani kao genocidan narod. U ovom filmu nijedna zena i nijedno dete nije stradalo, stavise to je i potencirano, da se izdvoje deca i zene. Da li se tako postupalo sa Srbima za vreme 2. svetskog rata!?