STIGLA NOVA ODLUKA ZA ŠKOLE: Ministar saopštio kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka

Novosti onlajn

03. 12. 2021. u 08:47

MINISTARSTVO prosvete svake nedelje četvrtkom pravi presek situacije u školama i ovo je već treća nedelja sa neposrednim modelom nastave, a tako će biti i sledeće nedelje, rekao je za RTS ministar prosvete Branko Ružić.

СТИГЛА НОВА ОДЛУКА ЗА ШКОЛЕ: Министар саопштио како ће ђаци похађати наставу од понедељка

Foto: Shutterstock

- Nepunih hiljadu učenika je u ovom trenutku zaraženo koronavirusom, što je 0,15 odsto, ali to je statistika i važno je da edukacijom i radom i sa učenicima i sa nastavnicima promovišemo primenu epidemoloških mera, ali i podižemo svest o potrebi da se sa ovom pošasti izborimo, a put ka tome je vakcina, rekao je Branko Ružić.

- Ovaj sistem jeste vitalan, ali ne može da bude izuzet iz opšte populacije i zato je bitno da se sve mere poštuju. Nažalost, ima slučajeva da roditelji šalju bolesnu decu u školu, ali to nije veliki broj i na nama je da radimo na prevenciji i edukaciji - rekao je Ružić.

Reakcija na neposrednu nastavu u školama je više nego pozitivna i nije bilo protesta ni roditelja ni nastavnika, rekao je ministar.

- Bilo je reči o ranijem terminu raspusta, a za sve nas je na prvom mestu zdravlje učenika. Inicijalna ideja je bila da raspust otpočne dve nedelje ranije da su ostali loši parametri, međutim, kako brojke padaju, a kako je situacija u školama dobra, odlučili smo da radimo po kalendaru koji je i propisan. Ako dođe do pogoršanja, primenjivaćemo primerene mere - naveo je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*