ĐACI SE TAKMIČE U DIGITALNOJ PISMENOSTI: Pokrenut karavan "Digitalna ekspedicija"

Lj.B.

24. 11. 2021. u 18:02

TAKMIČENjE učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kreiranju digitalnih obrazovnih sadržaja otvoreno je u okviru karavana "Digitalna ekspedicija", a nagradni fond je milion dinara. Rok za slanje prijava je 13. decembar.

ЂАЦИ СЕ ТАКМИЧЕ У ДИГИТАЛНОЈ ПИСМЕНОСТИ: Покренут караван  Дигитална експедиција

Foto A. Rovčanin

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja, a pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz te oblasti.

Inače, "Digitalni karavan" pokrenut je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, dok su takmičenje raspisali Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program "Nova pismenost", koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion i Inicijativa "Digitalna Srbija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!