VUČIĆ NAJAVIO: Od 1. januara 300.000 dinara za svako prvorođeno dete

Novosti online

24. 11. 2021. u 10:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti pred put u Moskvu.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Од 1. јануара 300.000 динара за свако прворођено дете

Foto: Depositphotos

- Danas govorimo o nekoliko važnih tema. Počeću sa jednom koja je najvažnija. Reč je o novim demografskim merama i da vas upoznam sa tim šta je to što radimo da bismo podigli natalitet u Srbiji. Ono što smo dogovarali sa ministrom Dmitrovićem i celom Vladom, imajući u vidu da nestajemo kao nacija, da podaci govore da je stopa rodnosti malo više od 1,5, a za prostu reprodukciju nam treba 2,15. Mi smo sve stariji i naš ekonomski napredak u budućnosti će zavisiti od toga koliko ćemo uspeti da demografskim merama obezbedimo napredak naše nacije.

- Želim da kažem da ćemo mi od 1. januara za svako prvo dete uplaćivati 300.000 dinara, želimo da podstaknemo majke i porodice na rađanje.

Što se tiče drugog i trećeg deteta, biće značajno uvećano i za drugo dete, jer je drugo dete prekretnica kod majki, ali i kod očeva. Posebno ćemo da vodimo računa o rađanju drugog deteta, ali te će mere značajno biti pojačane - rekao je predsednik. 

BONUS VIDEO: Predsednik Vučić u obilasku Galerija centra, Beograd na vodi

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)