NAPRED, braćo! Četnici su razbijeni. Beže! Hvatajte ih žive! Juriiiš!... Ovim pokličom, 15. jula 1995. godine, jurnuo je na srpske položaje Ejub Golić, zločinac, ratni komandant muslimanske vojske, pre nego što će poginuti i potom tri puta biti sahranjen, a iz Sarajeva potom biti predstavljen kao "žrtva genocida"?!

Komentari (5)

prellee

22.11.2021. 11:20

Bošnjaci nikako da se uozbilje i vide prošlost kao tragediju svih naroda, a ne samo svoju. Oni nikako da počnu raditi ozbiljno i u ime ISTINE na ovim prostorima, a ne samo pravljenje podvala i onoga što oni u svojoj glavi imaju. Treba se raditi odgovorno, tačno i ne manipulisati sa činjenicama i dogadjajima. Oni tu lekciju nikako da nauče i da se tako ponašaju. Uvijek nešto drugo, drugi kriv, treba biti ovo a ne ono, ovo su ti koji su ispravini a ovo su ti izdajnici...sve pobrkano i ne snalaze se u vremenu brzih promjena. Najgore što se žele da bilo šta da promjene. Strašno! Usto im svijet uvijek davao podršku, pa se ovako neispravno djelovanje prmiralo i kod pojedinca i kod grupe. Jednom u pravu po njima, JE UVIJEK U PRAVU. Još strašnije, što je Zapad ovdje gršaka napravio previše i otežao nama svima i ovako težak život. Da je ostavio nas same, mi bi to davno riješili onako kako je realno i moguće.Bošnjaci su najodgovorniji za današnju situaciju, priznali oni to ili ne.

Miloš

22.11.2021. 21:47

@Branko - Ja sam, slučajnim izborom, iz spiska srebreničkih žrtava, od 5 pdabranih, dvojicu našao na Facebooku, žive u Americi. Imena i sve podatke sam prosledio svim ministrima u Vladi Republike Srbije. Inače, spisak srebreničkih žrtava više ne može da se nađe na internetu.

Stanimir

22.11.2021. 20:09

Svi vojni obveznici od 16-60 godina koje je mobilisao Naser Oric su legitimna vojna meta,a posto je jedan broj njih streljan,onda se moze govoriti o ratnom zlocinu nad zarobljenicima,a ne o genocidu! Vise od polovine ukopanih u Srebrenici su muskarci vojni obveznici,a u ratu,nad ratno sposobnim muskarcima koji su mobilisani i rasporedjeni po jedinicima,ne moze biti izvrsen genocid...ratni zlocin moze,a i to je diskutabilno,jer bi neko mogao pitati i za razlog masovnog streljanja zarobljenika!!!